Voedingswijzer


Weet je niet goed welke variant bij de behoeften van jouw hond past?

Hieronder een handig hulpmiddel om je te helpen kiezen. Kom je er toch niet uit? Geen paniek, neem contact met ons op en we helpen je graag.

De 'normale huishond'

Is jouw hond niet per se een luiwammes maar ook weer niet zo actief als een schapen-hoedende Border Collie? Met andere woorden; is jouw hond een 'normale huishond'?

Dan is de Breni® Standaard perfect voor zijn energiebehoeften gedurende de dag. Genoeg voor de dagelijkse activiteiten maar niet te veel, zo voorkomen we dat hij te dik wordt.

Spreekt deze brok je aan?

Zoek hier een verkooppunt.

De 'miniatuur normale huishond'

De Breni® Standaard is er ook voor kleine rassen, namelijk de  Breni® Standaard Mini. Je raadt het al; het verschil zit hem in de grootte. Waar de Breni® Standaard grote brokken heeft, zijn deze bij de Breni® Standaard Mini aangepast aan het formaat van kleine rassen. Heb je bijvoorbeeld een Dwergteckel, Jack Russell, of een mengelmoes-Boomertje? Dan vindt hij het wellicht fijner om kleinere brokjes te eten.

In deze variant zit -net als die voor de grotere rassen- genoeg brandstof voor de gemiddeld actieve hond.

Weetje: hondjes van kleine rassen kunnen ook de grote brokken eten. Geperste brokken zijn zachter dan krokante brokken en kunnen makkelijk doorgebeten worden, zelfs door een Chihuahua ;)

Zoek een verkooppunt en probeer de Breni Standaard Mini.

De 'spring-in-'t-veld'

Heb je een (wellicht nog jonge) hond die het liefst de hele dag met van alles en nog wat bezig is?

Rennen, spelen, zwemmen, het is allemaal leuk! Voor de energieke, actieve, (werk)hond is de Breni® Actief de geschikte brok omdat deze een hoog eiwit- en vetgehalte heeft. Dit is nodig om jouw hond de hele dag van genoeg energie te kunnen voorzien.

Weetje: In deze brok is zalmolie toegevoegd, voor een verhoogde smakelijkheid én een bijdrage aan een gezonde huid en vacht.

Is deze brok perfect voor jouw hond?

Bestel Breni® Actief dan bij een verkooppunt.

Het 'kleine racemonstertje'

Wil jouw kleine vriend het liefst de hele dag balspelletjes doen, door het bos rennen, of alle slootjes af om een duik te nemen? Dan is de Breni® Actief Mini iets voor hem. Deze variant heeft dezelfde eiwit/vet verhouding als de Breni® Actief en is dus geschikt voor (kleine) actieve honden.

Ook aan deze brok is zalmolie toegevoegd, dus zelfs de meest kieskeurige eter zal hem smakelijk vinden. Tegelijkertijd wordt zijn vacht er zacht en stralend van, wat wil je nog meer?

Deze variant proberen? Zoek snel een verkooppunt.

De 'wijze uil'

Heeft jouw hond een grijze snoet en doet hij het allemaal wat rustiger aan tegenwoordig? Vind hij zijn dagelijkse ommetje fijn maar ligt hij verder vooral graag te luieren in zijn mand? Dan is de Breni® Lam/Rijst iets voor hem. Hier zit een laag eiwit- en vetgehalte in, want jouw hond heeft gewoonweg niet meer zoveel energie nodig gedurende de dag.

Goed om te weten; in deze brok is glucosamine en chondroïtine toegevoegd. Dit is vooral voor oudere honden belangrijk voor het behoud van soepele gewrichten.

In deze brok is lam de voornaamste eiwitbron. Lam staat erom bekend dat het licht verteerbaar is en daarom is deze brok ook bijzonder geschikt voor honden met gevoelige darmen.

Breni® Lam/Rijst proberen?

Zoek een verkooppunt.

De 'verwende fijnproever'

Voor de lekkerbekken onder ons hebben we de Breni® Zalm/Rijst in ons assortiment. Deze brok is goed voor honden met een matige tot slechte eetlust, én honden die snel een doffe vacht krijgen of huidproblemen hebben. De Omega-3 en -6 helpt de huid en vacht namelijk om gezond te blijven.

Zalm is voor veel honden onweerstaanvaar en deze brok valt dan ook goed in de smaak bij kieskeurige honden.

Wil je deze variant proberen voor jouw fijnproever? Klik hier voor de verkooppunten.


De 'kleine frummel'

Gezinsuitbreiding? Wat leuk!

In deze puppybrok zit een hoog eiwit- en vetgehalte om zo jouw pup te voorzien van genoeg energie gedurende de dag. Want puppy zijn is heel vermoeiend; hij is de hele dag bezig met van alles te ontdekken en te leren. Ondertussen moet zijn lijfje ook nog eens hard groeien. Daar heb je wel genoeg brandstof voor nodig. Omdat een pup in relatief korte tijd veel groeit, is er ook glucosamine toegevoegd, dat bijdraagt aan een ondersteuning van de gewrichten tijdens de groei.

Breni® Puppy geef je tot ongeveer 9 maanden (kleine rassen), of tot ongeveer 5 maanden (middel/grote rassen). 

Geef je hond de beste start met Breni® Puppy!

Zoek snel een verkooppunt.

De 'niet-meer-zo'n-kleine-frummel'

Heb je een pup van een (middel)groot ras? Dan stap je ongeveer bij 5 maanden leeftijd over op de Breni® Junior. Deze brokken zijn groter dan de puppybrokjes en dat vinden de meeste (middel)grote honden fijner. Het energiegehalte in deze brok blijft hetzelfde omdat je hond nog lang niet uitgegroeid is. Overstappen op een volwassen brokvariant kan vanaf 1 jaar leeftijd (middelgrote honden), hele grote rassen groeien langer door en kunnen tot 1,5 jaar op deze brok blijven.


Deze tussenvariant bestellen?

Dat kan bij een van onze verkooppunten.

De 'gevoelige hond'

Merk je dat je hond snel reageert op voeding met verschillende eiwitbronnen en granen? Wellicht is de Breni® Kip/Rijst dan iets voor hem. Deze brok is namelijk hypoallergeen (maar één eiwitbron) en is graanvrij.

Qua energieniveau zit deze brok tussen de Breni® Standaard en de Breni® Actief in.

Ook bij honden die geen speciale voerbehoeften hebben valt deze variant bijzonder goed in de smaak!

Deze variant proberen?

Vind een verkooppunt.

De 'gevoelige hond 2.0'

Reageert je hond op gluten? Dan kies je voor Breni® Graanvrij. Deze brok op basis van aardappel is namelijk volledig graan- en glutenvrij. Qua energiebehoefte-niveau is hij gelijk aan de Breni® Standaard, dus deze brok is perfect voor de gemiddeld actieve, allergische of intolerante hond.

Breni® Graanvrij proberen? Vind een verkooppunt.